Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina waarop een bezoeker komt nadat hij op een banner heeft geklikt. Deze landingspagina ofwel landing pagina wwordt ook wel als het verlengstuk van een advertentie gezien. In de banner wordt de eerste interesse gewekt, terwijl de op de landingspagina de dienst of het product wordt uitgelegd. Op de landingspagina kan bijvoorbeeld een product direct besteld worden of kan direct informatie over het product worden getoond.

Uiteraard dient de landingspagina qua stijl en tekst te matchen met de banner. Een landingspagina is resultaatgericht en is bedoeld om op een laagdrempelige manier te zorgen voor een hogere conversie dan wanneer bezoekers bijvoorbeeld via een banner direct naar een webshop worden geleid.

Een landingspagina is niet alleen geschikt voor het gebruiksgemak van de bezoeker. Indien goed opgezet, is het een ideale tool om de vindbaarheid van uw producten in zoekmachines te vergroten.Hieronder een voorbeeld van een landingspagina die we eerder ontwikkelden. Hij is vele malen verkleind om hieronder weer te kunnen geven.Reageren? Stuur een mail naar info@mediago.nl

© Bannerstudio